Offisiell turistinformasjon - Kvam herad

visitkvam.no

Norsk bokmål (Norway)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)
Norheimsund
Norheimsund

Norheimsund

I hjartet av Hardanger ligg Norheimsund, det naturlege utgangspunktet for ditt opphald i Hardanger. Bygda er ikkje berre eitutmerka utgangspunkt for opplevingar i Hardanger, men herfrå er det òg både raskt og enkelt å kome seg til stadar som Bergen, Voss og Rosendal.

Prisvinnande tettstad

Norheimsund er kommunesenter i Kvam og regionsenter for Hardanger med om lag 3.500 innbyggjarar. Sentrum fekk i 2002 ei vesentleg opprusting med breie fortau og trivelege møteplassar. I 2013 vart Norheimsund tildelt "Statens pris for attraktiv stad" og kåra til den mest attraktive tettstaden i Noreg. Service og trivnad er nøkkelordet.

Handlegate med over 40 spesialbutikkar

I den trivelege handlegata finn du ei rekkje spanande butikkar: mote, sport, gullsmed, optikar, vinmonopol, apotek, daglegvarer,bank, post, hotell, café, restaurant, konditori, bensinstajon, elektro og byggevarer.

Overnatting

Thon Hotel Sandven ligg i sentrum av Norheimsund og har 102 komfortable rom og leiligheiter, dei fleste i nybygget frå 2013. Campingplass, hytter og b&b ligg innanfor gåavstand.

Mat og drikke

I den særprega spisesalen frå 1897 har hotellet restaurant med à la carte, lunchrettar og dagens tallerken. I sentrum finn du også velrenomert pizzeria, nytt konditori, tradisjonell café, brun pub, kebab- og kinamat med velsmakande rettar.

Gjestehamn

Hamna i Norheimsund er trygg. Flyteanlegget i sentrum har 300 meter kai med bygningane finn du toalett, dusj, vaskerom og trådlaustinternett. I perioden september til mai tilbyr Norheimsund vinteropplag for store og små båtar. straum og vatn på alle postar.

Trafikknutepunkt

I
Norheimsund er trafikknutepunktet i Hardanger. Dagleg går det 10 bussar til Bergen med korrespondanse vidare til Flesland Luftamn. Haukelieskpressen fører deg til Oslo eller Kristiansand tre gonger dagleg. Det er snøggbåtrute innover fjorden i sommarsesongen.

Natur

Norheimsund ligg inst i si eiga lune bukt. Strandvegen kransar bukta og bind foss og fjord saman. Gå trygt langs fjorden frå Hardanger Maritime Senter, forbi gjestehamna, langs det stille Movatnet til den unike Steinsdalsfossen der stien svingar seg inn bak fossen. Her opplever du fossekraft på sitt mektigaste. Kvamskogen er ei leikegrind både sommar og vinter og fjorden er eit
friskt basseng. Naturen byr seg fram på alle kantar. Ta deg ein is på ein benk og la auga finna Folgefonna tvers over fjordspeglen. Livet é herleg!

 

 


Søk i Visitkvam.no

Turistkontor info

Kvam Turistinformasjon,
Steinsdalsfossen
NO- 5600 Norheimsund, Norge
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Tel:(+47) 56 55 31 84

Opningstid sommaren 2017:
Norheimsund v/Steinsdalsfossen
måndag - fredag 10:00 - 16:00
02.mai - 19.juni og 21.aug - 22.sept
Høysesong:
måndag - sundag 10:00 - 18:00
19.juni - 18.aug


Kart over Hardanger

kart over Hardanger
Klikk her for stort kart i pdf.

Her finner du oss

Reset Map

Det skjer

Du er her  : Home Kvam herad Norheimsund